Polityka prywatności

Serwis Mama-to-wie.pl wykorzystuje pliki cookies, aby ułatwić użytkownikom korzystanie ze strony i dopasować swoje usługi do ich preferencji. Kontynuując wizytę użytkownik wyraża zgodę na używanie cookies.

Definicje

  1. Administrator – oznacza EDTRADE Dawid Partyka, NIP 8961179754, Regon 933001000, która świadczy usługi drogą elektroniczną oraz przechowuje i uzyskuje dostęp do informacji w urządzeniach Użytkownika.
  2. Cookies – oznacza dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urządzeniach za pośrednictwem których Użytkownik korzysta ze stron internetowych Serwisu.
  3. Cookies Własne – oznacza Cookies zamieszczane przez Administratora, związane ze świadczeniem usług droga elektroniczną przez Administratora za pośrednictwem Serwisu.
  4. Cookies Zewnętrzne – oznacza Cookies zamieszczane przez partnerów Administratora, za pośrednictwem strony internetowej Serwisu.
  5. Serwis – oznacza stronę internetową lub aplikację, pod którą Administrator prowadzi serwis internetowy, działający w domenie www.mama-to-wie.pl
  6. Urządzenie – oznacza elektroniczne urządzenie za pośrednictwem, którego Użytkownik uzyskuje dostęp do Serwisu.
  7. Użytkownik – oznacza podmiot, na rzecz którego zgodnie z Regulaminem i przepisami prawa mogą być świadczone usługi drogą elektroniczną lub z którym zawarta może być Umowa o świadczenie usług drogą elektroniczną.

Więcej o plikach cookies
Gromadzone dane osobowe są przechowywane i przetwarzane przez mama-to-wie.pl, firmę EDTRADE Dawid Partyka zarejestrowaną w Świętej Katarzynie, będącą właścicielem serwisu www.mama-to-wie.pl, zwaną Administratorem.

Dane osobowe są przechowywane i przetwarzane w celach:
Marketingowych i informacyjnych: wysyłki przez mama-to-wie.pl za pomocą środków komunikacji elektronicznej, informacji dotyczących zakresu tematycznego serwisu oraz produktów i usług oferowanych przez partnerów współpracujących z EDTRADE Dawid Partyka, w rozumieniu ustawy z dn. 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U z 2002r. nr 144, poz. 1204 z pozn.zm.). W celu wysyłki EDTRADE Dawid Partyka,musi uzyskać zgodę Użytkownika. Użytkownik może w każdej chwili z nich zrezygnować bądź zmodyfikować swoje preferencje odnośnie otrzymywanych informacji logując się do swojego Profilu na stronie.

1.      Czym są pliki cookies?

Są to niewielkie pliki (zazwyczaj tekstowe), które zapisują się na urządzeniu końcowym (komputer, telefon, tablet) Użytkownika, podczas odwiedzania niektórych stron internetowych. Korzystnie z plików cookies jest bezpieczne. W ma możliwości przedostania się na urządzenie Użytkownika wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego.

Dzięki plikom cookies poruszanie się po naszej stronie jest o wiele łatwiejsze: możemy zapamiętać preferencje Użytkownika i ustawienia i dzięki temu dopasować stronę do jego potrzeb przy kolejnej wizycie.
Pliki cookies pozawalają nam też analizować napływ gości i częstotliwość odwiedzania portalu przez Użytkowników, aby upewnić się, że rozwiązania techniczne na naszej stronie są wystarczające.
Pliki cookies nie pozwalają na ustalenie tożsamości Użytkownika.

2.      Jak wykorzystujemy pliki cookies?

Pliki cookies wykorzystywane na stronie mama-to-wie.pl i  mają ułatwić Użytkownikowi wizytę i poruszanie się po portalu. Dzięki zapisanych w nich informacjom Użytkownik ma dostęp do spersonalizowanych funkcji odpowiadającym jego preferencjom. Zapewniamy, że nie są one nośnikami żadnych danych osobowych, takich jak imię i nazwisko, adres czy informacje związane z płatnościami on-line.

Użytkownik ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do swojego Urządzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie z naszej strony będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.

Wykorzystujemy cztery typy plików cookies:

Pliki cookies niezbędne do poruszania się po naszej stronie
Wykorzystujemy pliki cookies niezbędne do odpowiedniego działania podstawowych funkcji naszego sklepu podczas wizyty Użytkownika, jak np. zapamiętanie produktów, które dorzucasz do koszyka przez czas niezbędny do sfinalizowania zamówienia.

Pliki cookies analityczne
Pliki cookies analityczne są wykorzystywane do zbierania w sposób anonimowy informacji na temat tego, w jaki sposób odwiedzjący nas użytkownicy poruszają się po naszej stronie. Pozwalają nam one na ulepszanie strony i rozwiązywanie ewentualnych problemów napotykanych przez odwiedzających oraz dają informacje o wynikach kampanii reklamowych, gier i konkursów, które proponujemy naszym Użytkownikom.

Pliki cookies funkcjonalne (pliki cookies firm zewnętrznych)
Pliki cookies funkcjonalne pozwalają zapamiętać ustawienia strony Użytkownika, jak np. kraj dostawy, zamknięcie wyskakującej reklamy (dzięki czemu nie pojawi się ona ponownie), czy produkty, które Użytkownik ogląda w naszym sklepie.
Dzięki temu, przy kolejnych wizytach w naszym sklepie, możemy dopasować pewne funkcje strony do wyborów dokonanych przez Użytkownika wcześniej.

Pliki cookies reklamowe
Czasami instalujemy na naszej stronie pliki cookies reklamowe, które są nam dostarczane przez firmy zewnętrzne i są wykorzystywane do zebrania informacji na temat zachowań Użytkowników w Internecie, w celu przedstawienia im spersonalizowanej reklamy, która trafi w ich gusta.
Pliki te są całkowicie anonimowe. Zbierają one informacje na temat preferencji zakupowych Użytkowników, ale nie pozwalają na zidentyfikowanie ich danych osobowych.
Ponadto piki cookies reklamowe pozwalają nam stwierdzić, czy zamówienie, które Użytkownik składa w naszym sklepie jest wynikiem reklamy umieszczonej na stronie jednego z naszych partnerów, za co należy się jemu zapłata z naszej strony.

Administrator usługi wykorzystuje Cookies Zewnętrzne w następujących celach:

a. Zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych:

    • Google Analytics [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

b. Zalogowania do serwisu za pomocą konta w innym serwisie:

    • Facebook Connect [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii]
    • Google [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

c. Wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji serwisu za pomocą serwisów społecznościowych:

    • plus.google.com [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]
    • Facebook.com [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii]
    • Pinterest [administrator cookies: Pinterest, Inc. z siedzibą w USA]

3.      Pliki cookies mama-to-wie.pl

Podczas wizyty na mama-to-wie.pl możemy zainstalować dwa rodzaje plików cookies:

Pliki cookies sesji na mama-to-wie.pl, które wygasają po 30 minutach i są usuwane po każdej wizycie. Są one wykorzystywane do zapisania zawartości koszyka Użytkownika przed sfinalizowaniem zamówienia.

Drugi rodzaj plików nie jest usuwany i służy do zapisania ustawień i preferencji Użytkownika, aby dopasować do nich naszą stronę przy jego kolejnej wizycie.

4.      Pliki cookies firm zewnętrznych

Mama-to-wie.pl współpracuje z firmami zewnętrznymi, które instalują na urządzeniu docelowym Użytkownika pliki cookies w imieniu mama-to-wie.pl. Są one generowane przez firmy zewnętrzne, serwis mama-to-wie.pl nie ma do nich dostępu. Zapewniamy, że te pliki cookies są również anonimowe. Zawierają informacje o tym, co użytkownicy szukają/oglądają na naszej stronie, ale nie zawierają żadnych danych osobowych. 

Preferencje, funkcje i usługi

Mama-to-wie.pl korzysta z plików cookie w celu uzyskania informacji na temat preferencji językowych i komunikacyjnych użytkownika. Są one również pomocne podczas wypełniania formularzy w witrynie. Niezależnie od powyższego poprzez tzw. wtyczki społecznościowe, zapewniają one użytkownikowi funkcje, ważne informacje oraz treść zgodną z jego indywidualnymi potrzebami. Mama-to-wie.pl umożliwia innym podmiotom wykorzystywanie mechanizmu cookies na stronach www.mama-to-wie.pl. Są to m.in. podmioty udostępniające „tzw. wtyczki społecznościowe, w szczególności serwisy Facebook, Youtube, Twitter:

Facebook
Mama-to-wie.pl umieszcza na stronach swojego serwisu przyciski Lubię to i Rekomenduj/Podziel się powiązane z serwisem Facebook. W tym celu w odpowiednich sekcjach i stronach umieszczany jest kod odwołujący się do serwisu Facebook. Używając przycisku Lubię to lub rekomendując obraz bądź sekcje strony, użytkownik loguje się w serwisie Facebook, w którym obowiązują zasady ochrony prywatności firmy Facebook. Z zasadami tymi można zapoznać się http://pl-pl.facebook.com/help/cookies

Youtube
Mama-to-wie.pl osadza na stronach swojego serwisu WWW klipy wideo udostępniane z serwisu YouTube. W tym celu w odpowiednich sekcjach umieszczany jest kod odwołujący się do serwisu YouTube. YouTube śledzi odtwarzanie klipów wideo, a śledzenie to odbywa się zgodnie z zasadami ochrony prywatności, które są dostępne http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Twitter
Mama-to-wie.pl umieszcza na stronach swojego serwisu WWW przyciski dodawania wpisów na Twitterze, które są powiązane z serwisem Twitter. W tym celu w odpowiednich sekcjach i stronach umieszczany jest kod odwołujący się do serwisu Twitter. Dodając wpis, użytkownik loguje się w serwisie Twitter, w którym obowiązują zasady ochrony prywatności firmy Twitter. Z zasadami tymi można zapoznać się https://twitter.com/privacy

5.      Zmiana preferencji lub dezaktywacja plików cookies

Konfiguracja przeglądarki internetowej:

Większość przeglądarek internetowych automatycznie akceptuje zapisywanie plików cookies, chyba że ustawienia zostały uprzednio zmienione przez użytkownika. Kontynuując wizytę na mama-to-wie.pl Użytkownik zgadza się na wykorzystywanie przez nas plików cookies zgodnie z dotyczącą ich polityką prowadzoną przez EDTRADE Dawid Partyka
Jeżeli Użytkownik nie wyraża zgody na zapisywanie przez nas plików cookies na swoim urządzeniu docelowym, może zmienić odpowiednie funkcje w swojej przeglądarce internetowej. Niektóre pliki cookies, które zapisujemy na urządzeniu docelowym Użytkownika, są niezbędne do odpowiedniego funkcjonowania naszej strony. Jeżeli więc Użytkownik nie wyraża zgody na zapisanie plików cookies Markowespodnie, musi liczyć się z gorszym funkcjonowaniem naszej strony internetowej.

Na poniższych stronach można znaleźć informacje dotyczące sposobu dezaktywacji plików cookies w poszczególnych przeglądarkach internetowych:

Chrome :
https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=pl

Internet Explorer:
http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/how-to-manage-cookies-in-internet-explorer-9

Firefox :
https://support.mozilla.org/pl/kb/Włączanie i wyłączanie obsługi ciasteczek

Safari :
http://support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=pl_PL

Opéra :
http://help.opera.com/Linux/9.22/pl/cookies.html

Jeżeli Użytkownik nie znajduje swojej przeglądarki internetowej powyżej, informacje dotyczące zarządzania plikami cookies są umieszczone w przeglądarce, w zakładce „pomoc”.

Użytkownik może również zmienić swoje ustawienia poprzez platformy grupujące różne firmy
Może to zrobić to na stronie Youronlinechoices tworzonej przez firmy związane z reklamą cyfrową i zrzeszone w europejskim stowarzyszeniu EDAA (European Digital Advertising Alliance).
Jest to ogólnoeuropejska platforma, za pośrednictwem której możesz określić swoje preferencje dotyczące cookies i reklamy behawioralnej (http://www.youronlinechoices.com/fr/controler-ses-cookies/).
Należy mieć na uwadze, że zmiana preferencji za pośrednictwem powyższej platformy nie zablokuje reklam pojawiających się na różnych stronach internetowych, które są odwiedzane przez Użytkownika. Sprawi ona jedynie, że wyświetlane reklamy nie będą z góry dopasowane do zainteresowań i zachowań konsumenckich danego Użytkownika.