Od kiedy dziecko może jeść rośliny strączkowe: fasolę, groch, soczewicę?

Warzywa strączkowe możne podawać już po skończeniu 1,5 roku. Wcześniej nie jest to wskazane, ponieważ mają one działanie wzdymające. Najlepiej jest suche warzywa strączkowe namoczyć na noc, następnie odlać wodę. Zalać świeżą wodą i gotować, aż będą miękkie. Warzywa strączkowe są bardzo odżywcze, posiłki z ich dodatkiem doskonale sycą głód, zwłaszcza zimą. Dobrze też uzupełniają się z białkiem z mięsa.

Najczęściej zadawane pytania dotyczące żywienia noworodka

Inne pytania, które mogą Cię zainteresować:

Jeżeli podoba Ci się ten artykuł, polub go proszę lub udostępnij go Twoim znajomym. Dziękujemy! :)

Jedno przemyślenie nt. „Od kiedy dziecko może jeść rośliny strączkowe: fasolę, groch, soczewicę?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *